marți, 5 ianuarie 2010

Criza?Solutii. Super(ficiale).

Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă o nouă taxă, după cea de viciu, şi anume taxa pe fast food, pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate, informeaza mediafax.

Mai exact, "Intenţionăm introducerea unei taxe pe fast food, dulcuri, băuturi carbogazoase pentru susţinerea unor programe naţionale de sănătate ", zise noul ministru al Sănătăţii, Attila Cseke.

Aham. Deci acum sa analizam. De la o ciocolata la 3 zile, ajung la o ciocolata pe saptamana. De la un suc pe zi, la unul pe saptamana. De la o shaorma pe saptamana, la una pe luna. Si ei...aaa, da! De la nicio masina (ne)mentionata in declaratia de avere a domnului Attila Cseke la un Logan ca al domnului Traian Basescu, sau cine stie, poate mai mult.

Sanatatea va trai pe banii din fast food. Super! In curand o sa platim taxa pe aerul respirat. :)


Mi-e dor de paginile din "Cel mai iubit dintre pamanteni", cand autorul spune:


"Multi nu stiu, ma, cat de greu ne-a fost noua sa punem tara asta pe picioare dupa razboi, isi incepuse Gheorghiu-Dej destainuirea. Poporul a simtit-o, a strans cureaua, a inteles idealurile noastre [...]." Stalin zise luandu-l de brat pe Gheorghiu-Dej, aducandu-l in fata unei harti ce avea Romania in relief si punand batul unde in apropierea Cernavodei: "Pe aici, zise, faci un canal care sa lege Dunarea de Marea Neagra. [...] Asta e, ma! Asa se face istoria!"


In zilele noastre, cum se face istoria? Mai facem istorie? Cine? Maghiarii pe pamant romanesc, deoarece romanii nostri au fost prea ocupati cu orgoliu si alianta stanga-dreapta. Cine face istoria Romaniei? Cine?!
Incotro ne indreptam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu